dům

Přízemní stavení obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou taškami. Soustava: světnice - síň - komora - chlévy. Hospodářská část s chlévy má nad chlévy pod zvýšenou střechou řadu 5 komor roubených, zpřístupněných pavlačí s dřevěným zábradlím. Zděná část, orientovaná k severozápadu je 8mi osá, tvořená zleva vraty, dvěma okénky do chléva, dveřmi do chléva, dalším oknem do chléva, dvěma většími okny do zděné obytné části, novější okenice, podélně dělené a hlavním vstupem. Vstup pískovcovým pravoúhlým ostěním s pozdně klasicistními dveřmi. Dveře dvoukřídlé, na pantech, se třemi výplňovými poli v každém křídle - prostřední nejdelší - s motivy růžice, kryté ozdobnou středovou lištou. V přízemí je světnice roubená, dělená třemi okny na každé straně. Na JZ straně jsou okna členěna do 3 os s podstávkou, nesoucí střechu této roubené světnice. Okna jsou v bílých šambránách, svisle dělená na 2 tabule. Síň, komora, chlévy zděné. Chlévy s valenou klenbou. V chlévech zachované některé původní prvky - žlaby, dveře a kování dveří prakticky v celém domě. Charakteristická lidová stavba v severních Čechách.