dům

Dům čp. 81 postavený v 19. století se nachází ve středu obce, po pravé straně silnice ve směru od Chrastavy. Patrová hrázděná stavba obdélného půdorysu zastřešená polovalbovou střechou s pálenou krytinou (bobrovkami), které dominuje podélný nízký vikýř, má přízemí obytné části roubené s podstávkou. Přízemí hospodářské části je zděné, patro domu hrázděné. Vstupní dřevěné dvoukřídlé půlené dveře rámové konstrukce s ozdobnou mříží chránící sklo, umístěné v jihozápadním podélném průčelí orientovaném k silnici, jsou orámovány kamenným portálem. Na bedněném štítě jihovýchodního štítového průčelí je namalované iluzivní okno. Ze severozápadní a severovýchodní strany dotvářejí charakter stavby menší přístavky. Dům má novou krytinu na severovýchodní straně střechy a nová dřevěná okna.