socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí západně od centra, mimo obec, při cestě na Rozstání, obrácena směrem k polní cestě. Na pískovcovém stupni spočívá obdélný kamenným sokl zakončený jednoduchou ustupující římsou; na soklu obdélný dřík zakončen mohutnou, profilovanou římsou - „hlavicí“. Dřík rozšířen ve spodní části o dvojici stlačených volut, trojice jeho stran s reliéfy. Na profilované desce zakončující dřík je jednoduchý obdélný podstavec, na kterém stojí socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Socha mírně esovitě prohnutá, váha těla na pravé noze, levá noha odlehčena a pokrčené koleno se viditelně rýsuje pod pláštěm; hlava mírně nakloněna k levému rameni a ruce, která drží krucifix, pravou ruku lehce přidržuje konec kříže. Plášť tvoří nařasená drapérie, kolem hlavy sv. Jana Nepomuckého je svatozář, kovová obruč s čtyřmi pozlacenými hvězdami (původně jich bylo pět, jedna chybí). Na soklu jsou v mělkých nikách reliéfy: na hlavní straně (jižní) je lineární elipsa s rytým, poškozeným nápisem. Na dříku reliéf Nejsvětější Trojice, korunující sv. Jana Nepomuckého. Na západní straně reliéf sv. Václava (se štítem a korouhví), na východní straně sv. Antonína. Hlavní římsa ve spodní části části dekorována vejcovcem, hlavní profilovaná římsa nese trojúhelníkový nástavec s dekorem Božího oka, na rozích římsy leží dva andílci (hlavičky a křídla). Na jihovýchodní straně nároží i s andílkem uražené.