šatlava

Šatlava je přízemní zděný dnes hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdoryse pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování (před poslední opravou dvojitě kladenými na řídké laťování, dnes na husté). K šatlavě je na jižní straně připojena garáž, která byla dříve samostatným objektem pod plochou střechou s velkými plechovými dvoukřídlými pravými ven otvíravými vraty. Dnes má šatlava jednoduše profilovanou korunní římsu a jednoduchý sokl, otvory mají novodobé výplně v jednoduchých pásových šambránách. Před poslední opravou byla omítnuta hrubě, měla hladce omítnutou fabionovou korunní římsu a vpadlé šambrány otvorů, sokl nebyl zachován. Východní průčelí, obrácené do dnes zatravněného dvora, je i s garáží osmiosé. Dnes jsou v 1. ose trojdílná rámová vrata garáže, ve 2. ose okno, ve 3. ose dveře, ve 4. ose okno (dnes dvojnásobné šířky než to před opravou), v 5. ose okno a nad ním ve vikýři další poměrně velké okno (před opravou zde byly dveře a nad nimi ve vikýři také dveře zpřístupňující půdu), v 6. ose okno, v 7. ose dveře a v 8. okno. Ve 2. a 8. ose byla před opravou okna menší. Střecha nad průčelím má tři volská oka, dvě po stranách vikýře, jedno nad garáží. Ostatní průčelí jsou bez otvorů.