dům

Částečně roubený přízemní dům stojí na půdorysu písmene L. Hmota stavby byla postupem času rozšířena o přístavbu na severním průčelí. Sedlové střechy nestejné hřebenové výšky kryjí betonové tašky. Severní nižší křídlo tvoří zděné chlévy přístupné z jižního průčelí dvojicí dveří svlakové konstrukce v jednoduchých pískovcových ostěních. Nad chlévy se nachází roubená světnice. Roubení z velké části kryje svislé bednění. Vyřezávaná podstávková konstrukce vynáší na dvorním průčelí přesahy stropních trámů. Do světnice se vstupuje přes síň, která je přístupná novodobými dveřmi z pavláčky na jižním dvorním průčelí. Jižní vyšší křídlo domu spočívá na zděném přízemí a obsahuje roubenou komorovou část, do které se vstupuje také přes pavlač. Štíty obou křídel členěné do dvou polí jsou jednoduše bedněné.