průčelí panské sladovny

Objekt je situován v historickém jádru obce, východně od kostela. Sladovna je součástí většího komplexu bývalého pivovaru. Budova na obdélném půdoryse, završená sedlovou střechou, se do prostoru návsi obrací průčelím se štítem s dekorativně ztvárněnou barokní fasádou z roku 1779. Fasády jsou členěny pilastry, lizénami, štukovými zrcadly a četnými dalšími prvky. V nice v horním dílu štítu je umístěna socha sv. Václava. Plocha průčelí je bílá, aktivní články, vytvořené z pískovce, jsou natřeny nažluto. Podrobnější popis viz Doplňkový list GA. Interiér byl novodobě upraven. Na východní část s průčelím v ose navazuje výšší zadní část s novodobými fasádami, v jejímž se údajně dochovaly valené klenby. K dekorativně ztvárněnému východnímu průčelí přiléhá na jihu zeď se skarpovitě rozšířenými nárožími. Předmětem ochrany je průčelí panské sladovny čp. 52 na příslušném pozemku.