dům

Obytný patrový zděný venkovský dům s polovalbovou střechou, která je kryta taškami, je orientován hlavním průčelí ke komunikaci. Postaven během první poloviny 19. století. Stojí v čele pozemku a tvoří jeho severozápadní hranu. Hlavní štítové průčelí je světle omítnuto, má svažující se sokl a je zakončeno fabionovou korunní římsou. Průčelí je tvořeno dvěma okenními osami. Osy jsou tvořeny stejně. V přízemí se nacházejí obdélné okenní otvory s výplní ohraničené šambránami. V patře se nachází obdélná okna s výplní bez šambrány. Ve štítu se v osách nacházejí obdélná okna krytá dřevěnými okenicemi. Ve střední části průčelí se nachází štukový rám, ve kterém je umístěn štít s reliéfem. Na hlavní průčelí navazuje obdélná brána umožňující vjezd do areálu usedlosti. Boční průčelí směřuje do dvora. Je tvořeno dvěma hloubkovými plány. Přízemí je osmiosé, patro devítiosé. Osovost otvorů není vždy dodržena. Pátá osa v přízemí je vstupní vyplněná jednokřídlými dveřmi. Směrem dozadu do dvora pokračuje chlévní část se dvěma malými okny a svlakovými dveřmi. Patro oddělené kordonovoou římsou má prvních šest os okenních, následují dvě dveřní a jedna okenní. Dveře v patře ústí na malou otevřenou pavlač. Střecha směrem do dvora má široký přesah a tvoří kryté zápraží. Na jižní štítovou stranu navazuje menší původně hospodářský objekt chléva. Krytina je novodobá tašková černá.