chlév

Obdélná zděná světle omítnutá hospodářská budova, sloužící jako chlév, se sedlovou střechou, která je kryta pálenou krytinou. Průčelí vyrůstá z terénu a je zakončeno fabionovou korunní římsou. Roh přiléhající k obytné budově je do dvou třetin okosený. Průčelí je děleno do dvou horizontálních os. Přízemní osa je tvořena obdélným dveřním otvorem, který je vyplněn dřevěnou dvoukřídlou výplní. Dále obdélný okenní otvor menší velikosti, vyplněný pevnou mříží a obdélný dveřní otvor vyplněný jednokřídlou dřevěnou výplní. Nad jednokřídlým dveřním otvorem se nachází latinský kříž. Druhá osa je tvořena obdélným okenním otvorem, který nemá žádnou výplň. Dále obdélný dveřní otvor, který zasahuje do korunní římsy. Tento otvor je vyplněn jednokřídlou výplní v dřevěných profilech, která se otevírá směrem ven. V pravé části se nachází přístavba s pultovou střechou, který je budově chléva představena. Nachází se zde obdélný dveřní otvor a v něm dřevěná jednokřídlá výplň.