kovárna

V jižní části areálu usedlosti se nachází zděná budova obdélného půdorysu se sedlovou střechou s bobrovkami. Jedním svým rohem přiléhá k obytné budově sousedního čp. 5. Štítovému severozápadnímu průčelí dominuje půlkruhem zaklenutý otvor, ve kterém se nachází zelená dřevěná výplň s jednokřídlými dveřmi. Omítka v okolí otvoru je hlazená a lehce předstupuje před strukturovanou část po stranách. Ve štítu se nachází dva malé obdélné okenní otvory. Boční průčelí směřující do dvora je tvořeno klenutým vstupním otvorem vlevo, vyplněným jednokřídlými svlakovými dveřmi. Ve střední části je po dvou sdružený na šířku obdélný okenní otvor s novodobou výplní, kterou tvoří dvě spojená dvoukřídlá okna. Na jihozápadním průčelí je zazděný zaklenutý otvor.