dům

Obytný dům se nachází v severozápadní části pozemku. Jedná se o obytný patrový zděný dům s hrázděným patrem a se sedlovou střechou, která je krytá bobrovkami. Dům je orientován štítově ke komunikaci, stojí v čele pozemku a tvoří jednu z jeho hran. Stavba má obnovenou fasádu ve světle žlutém až oranžovém provedení. K zadní štítové stěně je připojena nižší patrová stavba obdélného půdorysu se sedlovou střechou. Hlavní štítové severozápadní průčelí má sokl, hrázděné patro a vodorovně bedněný štít. Průčelí je členěno dvěma okenními osami. V přízemí se nachází v osách obdélné okenní otvory se světlejšími šambránami. V patře se nachází čtvercové okenní otvory ohraničené tmavými šambránami. Výplně jsou novodobé. Okapní jihozápadní průčelí směřuje do dvora. Levá část má v přízemí se nachází dva okenní otvory se světlými šambránami a dveřním otvorem v jednou odstupňovaném portálu. V hrázděném patře se nachází čtyři obdélná neosově okna s tmavými šambránami. Pravá část tvořena zděnou přístavbou na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s vikýřem typu volského okna. Průčelí je tvořeno soklem, předsazeným hrázděným patrem. V přízemí se nacházejí dva okenní otvory se spojenými šambránami, dvěma dveřními otvory, mezi kterými se nacházejí malé obdélné otvory. V patře jsou tři zdvojená okna.