stodola

V jihovýchodní části pozemku usedlosti se nachází zděná stavba obdélného půdorysu a je zastřešena sedlovou střechou krytou bobrovkami. Stavba slouží k hospodářským účelům, jako stodola. Severozápadní průčelí je v ose prolomeno stlačeným obloukem zaklenutým otvorem. Výplň tvoří dřevěná vrata tvořená svislým bedněním s vyčleněným otvorem s jednokřídlými ven otevíravými dřevěnými svlakovými dveřmi. Vrata mají tmavě hnědou povrchovou úpravu. Stodola je zděná ze smíšeného zdiva, zřetelné jsou cihlové dozdívky pravděpodobně dalších otvorů. Stěna je lokálně jen částečně nahozena špricem. K jižní štítové části je připojen nízký dřevěný přístavek s pultovou střechou. K hlavnímu průčelí směrem do dvora přiléhá nízký přístavek obdélného půdorysu se sedlovou střechou, který patrně náleží k sousednímu objektu.