zvonice

V centru obce na návsi na svahu umístěn objekt čtyřboké roubené zvonice se sochou. Roubená stavba se spojem na rybinu dvoustranně přitesaných trámů a hladkých čel je posazena na vyzděnou podezdívku z lomového na líci opracovaného kamene. Ve zděném základu na čelní straně osazen kámen se sekaným letopočtem 1982. Jednotlivé trámy roubení jsou v průčelní stěně osazeny na svlak a opatřeny značkami římských číslic. V zárubni je osazena svlaková jednokřídlá dveřní výplň. Stavba je kryta valbovou stříškou, krytou šindelí. Ve vrcholu vystupuje socha z dvojice celkově přitesaných pilířů, upevněných u paty do stojaté stolice, ve vrcholu zakončena jehlancovou stříškou s krovním skleletem křížové osnovy a novotvarem kříže ve vrcholu. Zvon je umístěn na vodorovném břevnu, upevněném na svlak s otáčivou stolicí. Stříška nad zvonem je kryta šindelem. rozměry: základna cca 2 . 2 m, výška cca 5 - 5,5 m materiál: dřevo, kov, krytina - šindel