socha sv. Jana Nepomuckého

Na šestiboké čtyřstupňové základně s prolamovanou ohrádkou tříboký konklávně tvarovaný sokl s nárožními volutovými křídly zdobenými závěsy květů. Na bočních stranách soklu plastické erby, na přední straně kartuš s maiuskulním nápisem: DIVO / IOANI NEPO / MVCENO PRAE / SENSV QTO EREC / TA EST STATVAE / ISCRVCESIGNA / TOSABAD VEBSO / EAMAE ET HONO / R FISTVATVS /SIC !/ Nahoře na základně nápis: IMSW / MEITER Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní oblačná podnož s ramenem svítilny a okřídlenými andílčími hlavičkami a 2 sedícími puttu. Na podnoži socha světce v životní velikosti s pravým vytlačeným kolenem. Světec oděn v kanovnické roucho s biretem na hlavě, levá ruka pokrčena, drží v náručí kříž s korpusem, pravice spočívá na hrudi, drží mučednickou ratolest. Hlava zakloněna a pootočena k levému rameni, kolem hlavy obroučka z hvězd. Tělem probíhá esovitý pohyb. Materiál: pískovec