zvonice

Zvonice o čtvercovém půdorysu s nízkou vystupující podezdívkou. Hlavní vchod vedoucí do kapličky je umístěný symetricky, zaklenutý půlkruhově, se šambránou, boční vchod umožňující vstup do zvonice je umístěný asymetricky a přístupný dvěmi kamennými stupínky, jeden s datací 1726 (přemístěn z nedaleké studny, která již zanikla). Nad hlavním vchodem maiuskulní nápis: LETA PANIE: ZA PVRGMIS TRA: IANA IVRZENI: A FOGT: ROZN OWSKI 1755 Na každé staně zvonicového patra je symetricky umístěno okno s půlkruhovým zaklenutím a šambránou. Na nárožích lizény, hlavní profilovaná římsa nese střechu čtyřbokého stanu s dvouramenným křížem na vrcholu. Prostor kaple je zaklenut valenou klenbou. Na zadní straně zvonice je umístěn novodobý plechový kříž s Ježíšem. Materiál: cihlové zdivo s hladkou omítkou v žluto-modro-červené barvě. Krytina: taška. Rozměry: 380 x 390 cm