sousoší Panny Marie s andílky a balustrádou

Socha v severovýchodním nároží bývalého hřbitova osazená za jeho ohrazením. Podstava nesoucí sochu Panny Marie Immaculaty je osazena na dvoustupňové pódium. Druhý stupeň pódia nese balustrádu obíhající dokola. Nároží balustrádového ohrazení je tvořeno vždy dvěma samostatnými pětibokými pilíři, jejichž vnější průčelní čela jsou pojednána obdélným zrcadlem s vykrojenými rohy. Podstava je tvořena podnožní deskou, soklovou patkou, trojbokým hranolem těla s volutovými křídly, římsovou hlavicí a soklíkem pod sochou, na němž spočívá vlastní socha. Na římsové hlavici těla jsou po levé a pravé straně sochy Panny Marie osazeny sochy andílků. Panna Marie stojí na zeměkouli obtočené hadem, z boků jsou před zeměkouli předsazeny dvě okřídlené hlavy andílků. Reliéfy a dekorativní motivy: * na kartuši, kterou drží andílek vlevo - šestiboký jehlan stojící na pódiu * na kartuši, kterou drží andílek vpravo - labuť plovoucí na vodě * včele podnože pod mariánskou sochou - mariánský monogram * na kařdém ze tří boků volutových křídel těla - závěs tvořený dvěma střapci Nápisy: * na kartuši, kterou drží andílek vlevo - Preculumbia / * na kartuši, kterou drží andílek vpravo - Necrinquei abunda / * včele těla, v zrcadle - sIne / sor De ge / :nItrIX ChrI / stI tV qVae hos / :teM gehen / :nae VICIstI / nos / a praVo ser / : Va et In bo / :ne reserVa / * zezadu soklové patky, na okosené nárožní hraně - 1749 /