krucifix

Na nízkém kamenném stupínku je umístěný čtyřboký, dvakrát odstupňovaný sokl a rytým rámem na přední straně, která je otočená k jihu. V rámu umístěn majuskulní nápis s chronogramem: PANE RVCE NASSE SKLADAME RACZ SPASIT NAS Chronogram odpovídá letopočtu vyrytému na zadní straně soklu: 1756. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou. Na soklu je umístěn pylon, ve spodní části volutově rozšířený a s nikou v přední části. Nika je v horní části segmentově tvarováná, uvnitř zasazen obrázek Panny Marie. Na přední části nad nikou rytý rám se závěsem květů. Pylon ukončen vyloženou římsou, na kterou nasedá kříž. Ramena kříže mají zakončení ve tvaru liliového květu. Tělo Krista je tvaru Y, hlava spadá k pravém rameni, bederní rouška uvázána na pravém boku. Nad hlavou nápisová blána INRI. Blána i Kristus pozlaceni. Materiál: hrubozrnný pískovec. Rozměry: stupínek 160 x 160 cm, sokl 90 x 95 cm, výška asi 620 cm.