bývalá stodola

Bývalá stodola stojí na severozápadní straně zámeckého dvora, tvoří severní nároží zámeckého areálu a na jihozápadní straně sousedí s hospodářskou budovou. Dnes slouží jako zimní jízdárna. Jedná se o hladce omítnutý přízemní nepodsklepený objekt s podkrovním polopatrem otevřeným do krovu, postavený ze smíšeného zdiva na obdélném půdorysu, pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování. Budova má nová dřevěná jednoduchá dvoukřídlá šestitabulková dovnitř otvíravá okna s izolačními dvojskly, osazená ve špaletě. Orámována jsou jednoduchými štukovými šambránami. V podkrovním polopatře se nacházejí sdružená jednokřídlá okénka osazená ve špaletě v okoseném ostění. Podélná průčelí vrcholí fabionovými korunními římsami. Jihovýchodní hlavní dvorní podélné průčelí je v polopatře šestiosé, v přízemí má zhruba ve středu segmentová dvoukřídlá ven otvíravá svisle bedněná rámová vrata (s ven otvíravými levými vrátky v jihozápadním křídle) osazená ve špaletě. V 1. ose zleva prostupuje průčelím okenní osa. Mezi ní a vraty se nachází dva úzké větrací průduchy vertikálního směru, které jsou v půdorysu zalomeny. Severovýchodní boční vnější štítové průčelí není členěno. Přízemí, asi 1 m nad podlahou, má dvě trojice čtvercových větracích otvorů (velikosti asi 15 x 15 cm). V úrovni podkrovního polopatra jsou tři okenní osy (větší se nachází uprostřed) a nad nimi ve štítě kruhové okénko v pásové šambráně. Severozápadní vnější podélné průčelí je v obou podlažích šestiosé, ale osy jsou umístěné asymetricky. V přízemí jsou v 1., 2. a 4. ose okna sdružená, 3. osu prostupují segmentová dvoukřídlá levá ven otvíravá svisle bedněná rámová vrata (s ven otvíravými levými vrátky v severovýchodním křídle) osazená ve špaletě. V 5. ose se nachází okenní osa, a v 6. ose jsou dvoukřídlé svlakové dovnitř otvíravé dveře osazené v pískovcovém ostění.