ohradní zeď s branou

Ohradní zeď s branou uzavírá areál zámku (přesněji dvůr) na severovýchodní straně. Korpus zdi je skládán z lomového kamene a sbíraných valounů na jíl. Kameny jsou ve spárách šíbrovány. Pět úzkých štěrbinových větráků s okoseným pískovcovým ostěním otevírá se v pravidelných roztečích. Zeď je založena bez soklu a je rovnaná do dvou líců. V lících rovnané větší kameny (desky až kvádry) jsou ve spárách hustě šíbrované (štípy až zlomky) ze stejného materiálu. Ostění štěrbinových větráků s okosenými stojinami a překladem jsou pískovcová. Jádro zdi je vyplněno drobnějšími lámanými kameny a zlomky. Zdivo je vázáno na jíl. Koruna zdi je zděna z červených měkce pálených cihel na hubenou vápennou maltu. Jihovýchodně od středu je umístěna brána. Jihovýchodně od ní je zeď prolomena čtyřmi střílnovými okénky a severozápadně pěti. Okénka mají na vnější straně zdi pískovcové šambrány poskládané z druhotně použitých renesančních, většinou okosených, prvků. Na vnitřní straně zdi mají niky segmentovými záklenky. Části zdí u brány mají korunu krytou sedlovou stříškou zhotovenou z pálených bobrovek a hřebenáčů. Zděnou bránu zaklenutou segmentovým obloukem, který je složený z pískovcových klenáků, tvoří dva hranolové pilíře, jenž kryjí pískovcové desky s jednoduše profilovanou římsou. Brána vrcholí atikou, kterou prolamuje devět svislých obdélných otvorů. V horní a dolní části je atika lemována jednoduše profilovanými pískovcovými římsami. Z vnější strany jsou na těchto pilířích jsou osazeny dvě lucerny.