hospodářská budova

Hospodářská budova je přistavěna k severovýchodnímu nároží fary čp. 1, k malé severozápadní části severovýchodního průčelí. Jedná se o zděný podkrovní polopatrový nepodsklepený hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami na řídké laťování, se dvěma volskými oky na jihovýchodní straně. Jihovýchodní dvorní průčelí má v přízemí jedno okno mezi dvěma segmentem zaklenutými vstupy do chlévů (výplní jsou svlakové dveře s prosklenými nadsvětlíky). V patře uprostřed fasády se nacházejí mezi dvěma trojicemi úzkých průduchů vertikálního tvaru svlakové ven otvíravé dveře (interiér je otevřený do krovu a slouží jako seník). V 1. ose zleva prostupuje průčelím jedna osa - v přízemí úzké okno a v patře průduch. Severovýchodní štítové průčelí je bez členění a otvorů.