Královské pole

Královské pole se rozkládá západně a jihozápadně od vsi Stadic. Na severozápadě a severu je ohraničeno meandrující řekou Bílinou, na východě polní cestou, která ve své větší severní části sleduje západní hranici intravilánu Stadic. Na jihovýchodě a jihu dobíhá pole k silnici č. 258 vedoucí z Ústí nad Labem do Kostomlat pod Milešovkou a dále. Na jihozápadě Královské pole uzavírá násep rychlostní komunikace R63. Zhruba středem protíná pole dvoukolejná železniční trať Ústí nad Labem - Bílina, ve směru z východu na západ, přičemž na západní straně se stáčí k jihozápadu. Trať byla zprovozněna v roce 1874 a elektrifikována byla v roce 1967. Královské pole je využíváno, jako kterékoli jiné pole, k zemědělství - je obděláváno, pouze západní výběžek pozemku (na p.p.č. 185 / 1 a 185 / 9) slouží jako louka.