venkovská usedlost

Původně trojdílný dům, štítem orientovaný do křižovatky, chlév přistavěn kolmo k obytné části, stodůlka stála volně za obytnou částí. Trojdílné stavení – jizba, trámový strop s roštem, podlaha dřevěná, síň rozdělená příčkou na předsíň a černou kuchyni, ve které bylo původní topeniště nahrazeno sporákem, jinak vše bylo v původním stavu. Z předsíně byl přístup po čtyřech schodech do patra komory. Přízemí komory bylo zapuštěno asi 1 m pod terén a mělo charakter sklepa. Přístup do přízemní komory byl z chodby mezi chlévem a obytnou částí. Průčelí jednoduché, štít svisle bedněný bez laťování mělo kruhový větrací průduch. Ve štítě dvě malá okna. Omítka hladká vápenná, bíle nalíčená s tmavozeleným soklem. Chlév byl novější z pálených cihel. Stodůlka novější, zděné pilíře, prkna. Obytná část kotovice, krytina tašky, bobrovka. Materiál: kámen, cihla, omítka; krytina: tašky, bobrovka; kotovice. Zbouráno