radnice

Stavba je situována do centra náměstí F. L. Věka a tvoří hlavní městskou dominantu. Její nejvýraznější součástí je 40 metrů vysoká věž na čtvercovém půdorysu. Je členěna římsami do tří pater, v jejichž středech jsou malá okénka. Vrchol věže tvoří sloupový ochoz s kamennou kuželkovou balustrádou. Věž je kryta plechovou střechou s bání. Nad ní je elipsoid, z něhož vychází tyč s pozlacenou korouhvičkou ve tvaru lva. Spodní část věže je z jihu a západu obestavěna ve tvaru písmene L jednopatrovou stavbou se sedlovou střechou, krytou taškami. Na východní straně členěný renesanční etážový štít s válcovými vížkami na okrajích říms. na průčelí pod štítem deska s městským znakem. V přízemí i patře obdélníková renesanční okna, v patře v šambránách. Fasáda hladká, nečleněná, okrové barvy. I n t e r i é r : Uvnitř věže vede až na ochoz dubové schodiště. Na severní straně je vnější kamenné schodiště se zděným zábradlím do prvního patra. Nad patou schodiště je dochován původní popravčí zvon. Místnosti v přízemí sklenuty valeně s výsečemi a křížově, v patře chodba sklenutá plackami, oddělenými pásy, ostatní místnosti plochostropé. Přes četné úpravy, prováděné zejména po požárech si radnice zachovala svůj renesanční charakter.