socha Panny Marie Immaculaty na podstavě

Socha P. Marie na vysokém dvoudílném soklu umístěná u hlavní silnice před hřbitovem. Na betonovém stupni nástavcový sokl (tělo horní části z červeného pískovce, zbytek sochy z našedlého pískovce). Dolní část soklu na trnoži s profilem odsazené zvonovnice je kryta římsou s profilací oblounem, lysis a zespoda zaoblenou deskou. Stěny soklu s mělkým obdélným rámem. Na čelní stěně majuskulní nápis (vyznačem chrnogram 1731?) se zbytky zlacení : L:I:C/ ItInerantes et / transeVntes ne / Dere LIngvas / sanCta MarIa / VIrgo gVI saLVt / abVnt te / restavrata / die 27 ocb 1736 //. Nástavec na trnoži s profilací zvonovice a dvou ústupků s římsou a oblounem, lysis a simou. Na římse ustoupená betonová destička. Hrany těla nástavce zvýrazněny páskou, na čele reliéfní erb Bubnů z Litic. V nezvyklém sedmihranném štítě polcený znak s bubnem v pravé a lví hlavou rostoucí z koruny, nad znakem hraběcí koruna, kolem 2 ratolesti. Celý reliéf nese zbytky zlacení. Na zadní straně nápis : Ob. R. 1896. Na hranolovém soklíku figura Panny Marie v kontrapostu se sepjatýma rukama s hlavou natočenou vlevo, v dlouhém splývavém šatě. Na lemu roucha zbytky zlacení. Hlava nasazena na vystupující betonové obroučce. Kolem hlavy svatozář se 7 hvězdami