socha sv. Jana Nepomuckého

Jedná se o sochařské dílo tvořené vlastní sochou osazenou na profilovaném podstavci a spolu s ním na soklu, vše je vytesáno z pískovce. Vlastní socha v podživotní velikosti představuje plnovousého muže, oděného do hermelínového pláštíku, komže a sutany, s kvadrátkem na hlavě, stojícího v kontrapostu (převážně na pravé noze) na plintu tvořeném obláčky. Oběma rukama přidržuje na svých prsou krucifix. Jeho horní část s korpusem Ježíše Krista drží pravicí výše a má k ní pootočenu hlavu. Sokl je hranolový, obdélného půdorysu. Patku má nahoře profilovanou oblounem a nahoře je zakončen profilovanou římsou. Dřík má na stranách po obdélném zrcadle a v čele totéž zrcadlo, ale se čtvrtkruhy vybranými rohy. Na soklu je osazen profilovaný podstavec vlastní sochy, který má stejný půdorys jako sokl. Sokl spolu s tímto podstavcem je svojí zadní stranou přisazen k soklu presbytáře kostela. Dnes je sokl osazen na dvou schodišťových stupních.