altán

Drobná stavba v duchu orientální architektury. Přízemí je zděné na osmibokém půdoryse, základ a sokl z kamene, vlastni zdivo z nepálených cihel, patro s ochozem je ze dřeva. Ochoz podpírá v rozích osm dřevěných sloupů, které sahají až po střešní námětek. Kromě dveřních otvorů v obou podlažích mají všechny stěny po jedné okenní ose. Okenní otvory v přízemí rámují hladké šambrány s profilovanými podokenními a nadokenními římsami. Dveře v přízemí jsou dvoukřídlé, v patře dříve jednokřídlé, nyní také dvoukřídlé. Vpravo od vstupu do přízemí vystupuje v omítce plastický obdélník s iniciálami stavebníka J. K . a s číslicemi letopočtu 1844 v rozích. Střecha je stanová podle čínské architektury, tvoří osmiboký jehlan, původně kryta šindelem, pak břidlicí, nyní eternitem. Vrchol vybíhá v kovový hrot zdobený fasetovým knoflíkem a stříškou, na jejíž hrotech bývaly zavěšeny kovové přívěsy, vrchol ukončoval půlměsíc z bílého plechu. V interiéru místnosti v obou patrech plochostropé, přízemí s bílou výmalbou, patro s dřevěným obložením.