ohradní zeď s branou

Ohradní zdi (vysoké většinou necelé 2 m a tlusté asi 50 cm) jsou postaveny ze smíšeného zdiva, byly kompletně hrubě omítnuty, dodnes se omítka dochovala jen torzálně. Korunu mají krytou betonovou mazaninou (tloušťky asi 8 cm) se spádem dovnitř. První ohradní zeď stojí na východní straně farní budovy. Ohraničuje zde dvůr fary a severní část farní zahrady. Na vnější straně je zeď hladce omítnuta, ale v současnosti je její vnější hlazená vrstva z větší části opadaná. V západní části (směrem k objektu fary) je prolomena pilířovou branou. Brána má zděné pilíře čtvercového půdorysu zakončené pískovcovými deskami po obvodě profilovanými. Pilíře mají pravoúhlou svislou profilaci na vnitřní straně pro osazení vrat. Na deskách na pilířích jsou osazeny pískovcové piniové šišky. V bráně jsou osazeny dvoukřídlá levá dovnitř otvíravá vrata s pravými ven otvíravými vrátky v západním křídle. Vrata mají rámovou konstrukci, která je z vnější strany svisle na sraz obedněna. Bednění je nahoře zakončeno vlnovkou, ve vyšším středu konvexní a po stranách konkávní, klapačku mají vrata zakončenu latinským křížkem. Na východní, podstatně větší, části zdi ohraničující farní zahradu je osazen plot z drátěného pletiva nesený sedmi železobetonovými sloupky čtvercového průřezu, nahoře čtvrtkruhem zahnutými na vnitřní stranu zdi. Druhá ohradní zeď svou větší severní částí odděluje dvůr fary od památkově nechráněné farní zahrady. Zde má betonová mazanina na koruně zdi spád do farní zahrady. Na jižním konci této části se zeď zalamuje v ostrém úhlu k severozápadu a pak, asi po sedmi metrech, v tupém úhlu k severozápadozápadu. V následujícím úseku, asi 13 m dlouhém je zeď snížena na úroveň terénu z jihu k ní přiléhající ulice Za Humny. Na východním konci tohoto úseku se zeď zalamuje zhruba v pravém úhlu k severu, nabývá zase svou výšku a je severním koncem přizděna k jihozápadnímu nároží stodoly. Na částech zdi při ulici Za Humny (tj. úseky dlouhé 7 a 13 m) je osazen plot z drátěného pletiva nesený asi dvanácti sloupky z ocelových trubek. Od zalomení v ostrém úhlu zeď pokračuje i na jihovýchod, kde odděluje farní zahradu od ulice Za Humny. Tato část též nese plot z drátěného pletiva nesený sloupky z ocelových trubek, není však památkově chráněna.