kostel sv. Máří Magdalény

Kostel je jednolodní podélnou orientovanou sakrální stavbou s polygonálním presbytářem na východě a hranolovou věží na severní straně západního průčelí. K severní boční straně závěru je přidružena sakristie. Hlavní průčelí je rámováno masivními svazkovými pilastry vrcholící masivní průběžnou profilovanou římsou, nad ní je z každé strany volutové křídlo podpírající pilastry rámovaný štít zakončený římsou a trojúhelným štítem s profilovanou simou. Průčelí je jednoosé, vstup je přes hranolový otvor s profilovaným ostěním a prolamovaným frontonem s erbovním štítem. Nad vstupem je na výšku obdélné okno nahoře se zaoblenými rohy s profilovanou šambránou a zdůrazněným hlavním klenákem. Ve štítu je slepá nika rámovaná šambránou. Sedlová stříška štítu je zakončená kovaným křížem. Vlevo (severně) od hlavního průčelí je přistavěna dvou patrová zvoniční věž dělená kordonovou římsou, která navazuje na římsu korunní lodi kostela nahoře zakončená profilovanou masivní korunní římsou a střechou s cibulovou bání, lucernou, cibulí a křížem. Krytinu střechy věže je patinovaná měděnka. Věž je svisle rámovaná ve všech podlažích pilastry. V přízemí je segmentově zaklenutý průchod, nad ním ze tří stran barokizující okno se zaoblenými horními rohy. Ve zvonovém patře je ze čtyř stran vysoké okno se zdobnou šambránou zakryté dřevěnou žaluzií. Nad oknem je ze tří stran ve čtvercovém poli ciferník věžních hodin. Loď kostela je svisle dělena pilastry na šest nestejně velkých polí, z nichž některé jsou prosvětleny na výšku obdélnými okny se zaoblenými rohy obklopené profilovanou šambránou se zvlněným horním obloukem. Na loď navazuje polygonální gotický presbytář s opěráky se stříškami. Kněžiště je prosvětleno dvojicí oken se segmentovým záklenkem. K presbytáři ze severní strany přiléhá hranolový objekt sakristie s pultovou střechou. Střecha lodi je sedlová u presbytáře s valbou. Na straně kněžiště se tyčí oplechovaná sanktusníková věž. Střešní roviny jsou prolomeny úzkými volskými okny. Krytinou je patinovaná bobrovka. Fasáda je provedena ve světle žlutém provedení na plochách a v bílé barvě na architektonických článcích (pilastry, šambrány, ostění, římsy).