dům

Zděný dům je orientovaný štítem do návsi. Stojí na obdélném půdorysu, má dvě nadzemní patra, obývané podkroví, zakryt je sedlovou střechou s krytinou z nakoso kladených šablon. Střešní roviny jsou doplněny o široké volské oko s obdélnými okenními výplněmi. Západním směrem do dvora prosvětluje podkroví jedna řada, směrem ven (východní strana) obsahuje dvě nad sebou umístěné řady. Stěny domu jsou prolamovány vstupními a okenními otvory, patro od přízemí je rozděleno průběžnou úzkou, profilovanou (lokálně degradovanou) římsou. Fasáda je značně degradovaná, kde se dochovala je ve světle žlutém odstínu. V obou podlažích dvorního průčelí je zřetelné zdobné bosování. Dvorní průčelí je v přízemí osmiosé, v patře devítiosé. Severní část domu je obytná, jižní hospodářská, dokládají to dva široké obdélné otvory vjezdů s dřevěnou výplní v šesté a osmé ose zleva. Ve čtvrté ose zleva v přízemí je vstup rámovaný štukovým portálem se segmentovým záklenkem. Výplň tvoří dvoukřídlé dřevěné částečně prosklené dveře. Pátá osa v přízemí je tvořena obdélným otvorem s dvojitou výplní v dřevěných profilech s mělkou vpadlou šambránou a vystupujícím parapetem. Vnější výplň je čtyřkřídlá dělená na deset okenních tabulek. Sedmá osa má novodobě přizděný parapet a tvoří tak zhruba čtvercový otvor vyplněný novodobým oknem. Vpadlé šambrány jsou dodnes patrné. Zbylé tři osy mají segmentový záklenek, ale výplně jsou osazeny pravoúhlé stejného členění se čtyřmi křídly a deseti okenními tabulkami. V patře má čtvrtá osa probouraný parapet a je v současnost (v lednu 2022) bez výplně. Zbylé otvory jsou pravoúhlé s vpadlými šambránami s výplní o čtyřech křídlech a deseti tabulkách. První tři osy jsou opatřeny novými okny. Štítové průčelí směrem do návsi je v obou podlažích tříosé s otvory a okny stejně řešenými jako první tři osy zleva na dvorní straně. Přízemní otvory mají segmentové záklenky, v patře jsou mělké vpadlé šambrány. Výplně jsou novodobé o čtyřech křídlech s deseti tabulkami. Nad masivní průběžnou profilovanou korunní římsou se tyčí štít, který je prosvětlen celkem šesti okenními otvory seskupenými do trojúhelníku v poměru 3-2-1 a směrem vzhůru se rozměrově zmenšují, jednotlivá patra štítu jsou oddělovaná profilovanými štukovými římsami. Tři otvory nejblíže římse jsou osově umístěny. Nad nimi v meziokenní stěně je dvojice oken. Tyto otvory ve štítu jsou na výšku obdélné, pravoúhlé. Zcela pod hřebenem je pravoúhlé okno s jednoduchou výplní. Vnější (východní) okapní průčelí je v obou nadzemních podlažích osmiosé. Okna jsou řešena obdobně jako na hlavním štítovém průčelí. Fasáda je degradovaná ve žlutém provedení. Oproti dvorní části chybí bosování. Zadní štítové průčelí je v přízemí zcela bez omítek. V ose je umístěno jedno malé pravoúhlé okno. Patro a štít jsou řešeny stejně jako na hlavním štítovém průčelí do návsi. Fasáda v patře a na štítu je hladká ve žlutém provedení.