socha sv. Máří Magdaleny

Socha sv. Máří Magdalény stojí na širokém soklu, znázorňujícím skalnatý terén. Vpravo dole (z hlediska pozorovatele) je na skále umístěna kalichovitá nádobka na masti - atribut světice. Sv. Máří Magdaléna je znázorněna v podřepu, klečící na pravém koleni. Světice je oděna do dlouhých šatů, kopírujících tvar těla. Živůtek je zdobený plastickým dekorem, dolní okraj je zoubkovaný. Pod sukní se výrazně rýsuje levá noha, ohnutá v koleni. Světice má také plášť, přehozený přes levou ruku, splývající přes její levé koleno a vzdutý na pravé straně k Magdalénině klečící noze. Ruce jsou zachovány pouze v malém torzu paží. Magdaléna má hlavu nakloněnou k pravému rameni. Vlnité vlasy jsou zčásti rozpuštěné na ramena v silných pramenech, na temeni pak učesány do drdolu. Světice má pootevřená ústa, z očí jí kanou slzy. Zadní stranu sochy tvoří plášť, poměrně bohatě členěný. Na levé části zadní strany podstavce sochy jsou vytesána písmena: „I M O“.