socha sv. Jana Evangelisty

Socha sv. Jana Evangelisty je umístěna na soklu, ztvárněném jako skalnatý terén. Světec stojí v kontrapostu s pokrčenou levou nohou, je oděný v dlouhý šat s dlouhými rukávy, členěný záhyby. Pod šatem se rýsují obrysy těla, zřetelně vystupuje levá noha. Jan Evangelista je bosý, přes ramena a záda má oděn zvlněný plášť, uvázaný šňůrkou k spodní části oděvu a splývající k světcovým nohám. Pravá ruka s roztaženými prsty spočívá na jeho prsou, v levé ruce drží světec zavřenou knihu - před tělem, v úrovni pasu. Kniha je sepnuta sponou. Jan má krátké vlnité vlasy, sčesané z čela, ústa jsou pootevřená a z obou očí mu kanou velké slzy. Na levé části zadní strany podstavce sochy jsou vytesána písmena: „I : F : O :“, umístěná v obdélném zrcadle s dovnitř pravoúhle vybranými rohy. Na soše jsou patrny zbytky polychromie.