ohradní zeď s třemi branami

Ohradní zeď z čedičových kamenů vymezuje areál zámku v Krásném Březně a odděluje park a zámek od rušné komunikace. Jedná se o zhruba 2 m vysokou zděnou stěnu z kyklopského zdiva ukončeného kamennými deskami. Prostupují jí dvě brány a jedna branka. Hlavní brána (vjezd do areálu parku) se nachází západně a je vymezena dvěma cihlovými pilíři, které kryjí nízké jehlancovité betonové hlavice. V pilířích jsou směrem od západu zřetelné dva štíhlé na výšku obdélné otvory s hrotitým záklenkem. V pravém pilíři je otvor odhalený, v levém je částečně zazděn kioskem elektroinstalace. Mezi pilíři je osazena novodobá dovnitř otevíravá brána. Branka v JZZ části zdi je provedena jako prostý štíhlý otvor v čedičové zdi se zaobleným záklenkem brány převyšující výšku okolní ohradní zdi. Stejně jako zeď v ostatních částech je záklenek kryt betonovými dlaždicemi. Otvor je ve směru do parku odstupněn a jsou zde relikty háků pro zavěšení branky. Od parku k brance stoupají tři pískovcové stupně, které jsou z obou stran vymezeny nízkými cihlovými omítanými parapetními zídkami. Brána, třetí v pořadí, se nachází v jihovýchodní části jihozápadní ohradní zdi a je tvořena dvěma pilíři z kyklopského zdiva krytými deskou. Mezi pilíři je osazena novodobá dovnitř otevíravá brána.