socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého stojí S od kostela na JV okraji vsi a je orientována přibližně k SZ. Základnu kompozice tvoří jednostupňová podnož čtvercového půdorysu, na níž spočívá čtyřboký pilířový podstavec s pravoúhlými ústupky na rozích. Podstavec je rozčleněn na masivní sokl, okosenou patku, hranolový dřík a nízkou profilovanou římsovou hlavici. Stěny dříku člení rytá obdélná zrcadla s čvrtkruhově vykrojenými rohy a dnes nečitelnými zbytky nápisů. Na podstavce dosedá vlastní sokl sochy, tvořený deskovým plintem, oblounem, výžlabkem a vrchní deskou. Na soklu stojí socha světce, zobrazená v čelní pozici. Tělo je v důsledku kontrapostu markantně esovitě prohnuté a tělesná osa je zároveň šroubovitě stočena. Váha světcova těla spočívá na levé noze, pravá je pokrčena v koleni a lehce vysunuta. Světec je oděn v obvyklou kleriku, hlavu kryje biret a rámuje zlacená svatozář s pěti hvězdami. Sv. Jan Nepomucký drží v náručí diagonálně položený krucifix a v pravé ruce ještě zlacenou palmovou ratolest.