socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová Socha sv. Jana Nepomuckého stojí přibližně uprostřed vesnice při silnici u mostku a je orientována čelem k SV. Základem celé kompozice je novodobá betonová jednostuňová podnož čtvercového půdrysu. Z ní vystupuje čtyřboký pilířový podstavec s odstupněným hranolovým soklem, přecházející výžlabkem do dříku. Podstavec vrcholí nízkou římsovou hlavicí s pravoúhlými ústupky v rozích, které se opakují také v nárožích dříku. Stěny dříku člení rytá obdélná zrcadla s obloučkově vykrajovanými rohy. V ploše čelního zrcadla jsou vyryta data: L.P./1794/1949/(asi)1997 Na dolním podstavci spočívá štíhlý hranolový horní sokl, který je u paty rozšířený postranními volutami a v jehož čele je ryté zrcadlo. Je zakončen nízkou římsovou hlavicí, na níž stojí čelně zobrazená postava světce v životní velikosti. Trup sv. Jana je prohnut v kontrapostu, váha těla spočívá na levé nosné noze. Tělo světce se navíc ještě silně prohýbá obloukovitě doleva, s hlavou schýlenou k rameni. Světec je oděn v tradiční oděv, hlavu mu kryje biret a rámuje zlacená svatozář s pěti hvězdami. Světec drží v náručí krucifix, diagonálně směřující k jeho pravému rameni, čímž zvýrazňuje celkový postoj figury.