socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého se nachází na J okraji návsi a na úpatí svahu, který stoupá ke kostelu sv. Prokopa. Dnešní umístění není původní. (Dle GA je zaznamenáno, že socha stávala severněji na křižovatce silnic). Pískovcová socha je orientována čelem směrem k S. Základnu díla tvoří novodobý nečleněný kubický sokl, z něhož vystupuje čtyřboký pilířový podstavec s nízkou profilovanou patkou. Hladký dřík podstavce s okosenými rohy je opět nepůvodní. Podstavec vrcholí římsovou hlavicí. Na zadní stěně dříku je vsazena kamenná tabulka s rytým nápisem: Od pana / Václava Jandy / tato socha obnovena byla / 1890. Pod tabulkou je vyryt majuskulní nápis: TATO SOCHA / PŘEMÍSTĚNA PÉČÍ OBCE / R. 1939. Na podstavci spočívá čtyřboký konkávně vyžlabený sokl s nízkým deskovým plintem, na němž stojí socha světce v životní velikosti. Figura je průčelně vyvinutá a v důsedku kontrapostu esovitě prohnutá. Váha těla spočívá na světcově pravé noze. Hlava s biretem se natáčí k pohledově pravé straně. Světec je tradičně oblečen a drží v náručí diagonálně položený krucifix, ke kterému obrací oči.