kaple sv. Jana Nepomuckého

Výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého stojí na Z straně návsi a její čelní stěna je orientována na V. Jde o nevelkou zděnou stavbu obdélného půdrysu, stojící na dvoustupňové podnoži s třístupňovým schodištěm. Její stěny jsou hladké, nečleněné a bíle omítnuté. Čelní V stěna, atikově přesahující korunu zdiva ostatní stavby, je ukončena jednoduše profilovanou štukovou římsou, nad níž vystupuje trojúhelný štít. V ose tympanonu štítu je zahloubena malá prázdná nika, orámovaná šambránou. Na vrcholu štítu se tyčí odstupněný hranolový sokl s kamenným nečleněným křížem. V přední straně kaple je vyříznut segmentově uzavřený výklenek, jehož vnitřní prostor je zaklenut stlačenou nepravidelnou konchou. V její ploše jsou vymalovány hvězdy. Výklenek je uzavřen nízkými dvoukřídlými vrátky ze svisle kladených latí. Uvnitř výklenku je umístěna kamenná socha sv. Jana Nepomuckého na členitém čtyřbokém soklu. Jde o frontálně zobrazenou postavu světce v podživotní velikosti, která je lehce esovitě prohnutá v závislosti na kontrapostním postoji. Světec je oblečen v tradiční kleriku, hlavu mu kryje biret. Světec drží oběma rukama krucifix v diagonální poloze. Socha je novodobě polychromována. Na čelní straně soklu byl malovaný nápis (nyní po obnově neznatelný): O.P. 3/8 74 / G. L. Předmětem ochrany je výklenková kaple se sochou sv. J. Nepomuckého na vymezeném pozemku.