kostel sv. Jakuba Většího

Kostel sv. Jakuba většího je zděný a orientovaný objekt. Jedná se o podélnou trojlodní baziliku s pětibokým uzavřeným presbytářem s opěráky a s okny s lomeným obloukem. Hlavní průčelí má dvě předsazené věže. Hlavní loď je zastřešena sedlovou střechou krytou taškami, boční lodě mají pultovou střechu též s taškami. Věže mají cibulovou střechu krytou plechem. Západní průčelí je tvořeno dvojvěžím se středním prostupujícím rizalitem ukončeným trojúhelníkovým štítem. Fasáda průčelí je členěna lisénovými rámy a průběžnou profilovanou římsou. V přízemí rizalitu se nachází obdélný portál s ostěním zakončený zvlněnou římsou. V ose nad portálem je vloženo segmentově zaklenuté okno vyplněné tabulkovým sklem. Nad oknem se nachází patrová profilovaná římsa, na kterou navazuje architráv, který nese štít zakončující rizalit. Na věžích navazujících na rizalit jsou na úrovni portálu v rizalitu obdélné okenní otvory. V patře věže se nacházejí kasulová okna. Na úrovni štítu jsou věže prolomeny okenními otvory s půlkruhovými nadokenními římsami. Hlavní loď je obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou taškami a sklenuta je křížovou klenbou v části, která přiléhá k presbytáři. Na střeše se nacházejí z každé strany tři vikýře typu volského oka. Ve východní části střechy se nachází lucerna s cibulí pobitou bání. Fasáda hlavní lodi je členěna lizénovými rámy, ve kterých se nacházejí segmentově zaklenutá okna vyplněná tabulkovým sklem. Z hlavní lodi jsou vytyčeny opěráky zasahující do bočních lodí. Na hlavní loď navazuje z každé strany jedna podélná boční loď s pultovou střechou krytou taškami. Boční lodě jsou členěny lizénovými rámy se segmentově zaklenutými okny. Ze střední osy jižní lodi vystupuje předsíň, která je tvořena obdélným přístavkem se sedlovou střechou zakončeným trojúhelníkovým štítem. Vstup je umožněn portálem s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi.