sousoší sv. Jana Nepomuckého

Sousoší sv. Jana Nepomuckého dnes stojí v S části návsi před JZ nárožím fary a je orientováno čelem k Z. Materiálem skulptury je pískovec. Základnu díla tvoří jednostupňová podnož čtvercového půdorysu, z níž vystupuje čtyřboký pilířový podstavec. Na odstupněný sokl dosedá dřík s patkou, jehož stěny jsou pročleněny obdélnými rytými zrcadly, nahoře a dole půlkruhově vykrojenými. Vnitřní pole zrcadel obsahují ryté nápisy (viz DL). Na SZ rohu podstavce je umístěna nevelká postava andílka na obláčku, který pravou rukou ukazuje na nápis na čelní stěně podstavce. Vpravo na JZ nároží podstavce je umístěn drobný, šnekovitě zavinutý obláček. Podstavec vrcholí římsovou hlavicí. Na podstavci stojí sousoší sv. Jana Nepomuckého s klečící ženou a ležícím ďáblem. Vlevo stojící postava sv. Jana je zobrazena frontálně a je vyvinuta ve výrazné kontrapostu. Váha těla spočívá na pravé noze, levá noha je ohnuta v koleni a stojí na velké kouli. Světec je oděn v tradiční oděv, hlavu mu kryje biret se zbytkem svatozáře. Světcova levá ruka, v níž byl pův. krucifix, spočívá na světcových prsou. Pravou ruku klade na ženinu hlavu. Klečící mladá žena je zobrazena v polovičním profilu zprava doleva. Poloviční postava na zádech ležícího ďábla je zavalena tíhou mohutné koule, kterou ďábel přidržuje pravou rukou na prsou. Ďábel má zlacený vyplazený jazyk. Předmětem ochrany je sousoší sv. Jana Nepomuckého na vymezeném pozemku.