socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna na prostranství před zvonicí a hlavním průčelím chrámu sv. Štěpána. Socha je osazena na odstupněném hranolovém pilíři, jehož stěny člení obdélná zrcadla s konkávně vykrojenými rohy. V ploše zrcadel se původně na všech stranách nacházely nápisy, dnes až na několik písmen zaniklé. Na pilíři je umístěn vlastní podstavec sochy s nepříliš srozumitelným chronogramem CVRTVM / AVXILIV. Jan Nepomucký je zachycen v kanovnickém rouchu; v dramatickém gestu smeká z hlavy biret a chystá se pokleknout s pohledem upřeným k nebesům. V levé pozdvižené ruce drží drobný kovový krucifix. Vrstvený šat je zformován do měkkých záhybů - výrazně rozšířená rocheta splývá ke kolenům v mohutných záhybech, mozzeta je utvářená měkkými horizontálními záhyby. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého.