socha sv. Floriána

Pískovcová socha sv. Floriana je umístěná na vysokém dvoudílném postamentu a tvoří pandán k soše sv. Vavřince. Spodní hranolový podstavec dosedá na kamennou, dvoustupňovou základnu. Jeho pata je tvarovaná do podoby výžlabku a přímé zvonovnice, v horní části je ukončený několikanásobně odstupňovanou korunní římsou. Na čelní stěně je sokl doplněný reliéfem erbu hrabat z Goltzu, štít je zdobený akantovými závity a korunou, vnitřní pole je rozdělené na čtyři díly, v prvním a čtvrtém poli je zobrazený lev a ve zbylých dvou jeřáb držící spárem a zobákem prsten. Druhý díl postamentu je v dolní části profilovaný výžlabkem a ukončený jednoduchou římsou, která nese nízký sokl se sochou světce. Sv. Florián stojí v mírném kontrapostu s pokrčenou levou nohou a je oblečený v typické zbroji s helmou na hlavě a korouhví v levé ruce. U jeho pravé nohy je zobrazený hořící dům, na který světec vylévá vodu z vědra, které drží v pravé ruce.