socha sv. Vavřince

Pískovcová socha sv. Vavřince je umístěná na vysokém dvoudílném postamentu a tvoří pandán k soše sv. Floriana. Spodní hranolový podstavec dosedá na kamennou, dvoustupňovou základnu. Jeho pata je tvarována do podoby výžlabku a přímé zvonovnice, v horní části je ukončený několikanásobně odstupňovanou korunní římsou. Na čelní stěně je sokl doplněný reliéfem erbu hrabat z Goltzu, jehož povrch je značně poškozený. Štít je zdobený akantovými závity a korunou, vnitřní pole bylo původně rozdělené na čtyři díly, v prvním a čtvrtém poli byl zobrazený lev a ve zbylých dvou jeřáb držící spárem a zobákem prsten. Druhý díl postamentu je v dolní části profilovaný výžlabkem a ukončený jednoduchou deskou, která nese nízký sokl se sochou světce. Sv. Vavřinec je bezvousý s krátkými vlasy a tonzurou, stojí v mírném kontrapostu s hlavou nakloněnou k levému rameni. Pravá noha je pokrčená a o levou má opřený rošt, který přidržuje levou rukou. Pravou paži, která je torzem, má složenou na prsou. Světec je oblečený do splývavé kleriky a dalmatiky, která je na zádech zdobená šesti navzájem provázanými střapci.