portál bývalého zámečku Dvoreček

Fragment architektonického prvku zámečku zvaného Dvoreček v podobě hodnotného pozdně renesančního subtilního kamenného portálu, druhotně osazeného v západní stěně novodobého patrového domu, vystavěného v místech východní části zámečku - tzv. Dvorečku severně od náměstí. Půlkruhový záklenek bývalého vstupu (nyní téměř v líci zazděno) stojí na profilovaných stojkách, ukončených profilovanými římsovými hlavicemi. Ve cviklech reliéfy erbů pod prázdnými nápisovými tabulkami, ve vrcholu oblouku maskaron. Erby se skládají z renesančních štítů (vlevo dva knoflíky, vpravo zkřížené parohy před dvěma křídly) s fafrnochy, nad nimi úzké obdélné nápisové kartuše v rolverkových rámech. Nad obloukem nasazen na profilovaném kladí plochý vlys a výrazná profilovaná přímá římsa.