pilíř se sousoším Nejsvětější Trojice

Pilíř vyrůstá z třístupňové schodové plinty seskládané z kamenných desek. Z vrchní desky čtvercové plinty vybíhá na stejné půdorysné osnově jednou odstupněnou podnoží. Vlastní spodní část dříku pilíře je čtvercová s nakoso v nárožích předsunutými hranoly soklů sloupů a vytváří tak dojem půdorysu geometrizujícího čtyřlístku. Na čelních stranách jsou obdélné rámce s profilovanými římsovými obrubami v horních rozích s listovým motivem( vpadlý kartušový rámec pod sochou P.M. má v ploše vytesaný nápis: "K větší úctě a slávě/nejsvětější Trojice/jest postavena tato/socha od manželů/Františka a Marie/Tichých léta Páně/1874") Nad profilovanými oběžnými římsami pokračuje dřík střední částí. Z nárožních hranolových podstavců, s pultový deskovým krytem a dekorativním vpadlým rostlinným reliéfem na čelní straně, vybíhají nízké patky sloupů s válcovými dříky s rostlinnými hlavicemi s kvítkovým motivem. Z hlavic všech čtyřech sloupů vyrůstají rozšiřující trnože(obalené dvoupatrovými polygonálními plášti s prokrajovanými slepými kružbovými a kvadrilobovými výplněmi) vynášející krycí desky ze kterých vyrůstají polygonální fiály s pláštěm s vlysy s lípanými kružbami a zakončenými čučkem. Střední osy vyplňují niky s konchami, nad zahroceným obloukem výklenků s prosekávanými vybíhají vimperky s kraby zakončené kytkou. Nad špicemi zahrocení oblouků výklenků se zvedají trojúhelné plochy vymezené profilovanými římsami vimperků a vyplněné stylizovanými vegetabilní reliéfy. V nikách jsou na všech čtyřech stranách pilíře usazené kamenné podživotní plastiky: P. Marie Immaculaty, sv. Václava, Vojtěcha a Aloise(?). Vrchol pilíře je tvořen mohutnou fiálou s trojúhelnými stříškami, na hlavní průčelní straně nad sochou P.M. je ve hmotě fiály vyhloubena nika krytá baldachýnkem. V nice je umístěno drobné kamenné sousoší Nejsvětější Trojice: postavy Boha Otce, Boha Syna a holubice (symbol Ducha Svatého).