socha sv. Antonína Paduánského na podstavě

Na kraji zahrady na novém soklu cca 3,5 metru vysoká barokní socha ze zčernalého pískovce. Trnož čtyřúhelný, s konkávními stranami a okosenými nárožími, patka nahoře se zvonovicí, tělo s volutami a nápisy : vpředu vlevo : Ex vOTO / iN HONOREm / ET PROPES / TO cvlTv / divi ANTO / Nii ElABORATA E xiSTiT//. Vpředu vpravo : EliZABETA / NATA cOmi / TiSSA ZARvBiA / NA AB HvSTiRZAN. vPTA / HAvT iANA / iSTvd OPvS / PiOZElO FiERi / ivSSiT//. Zezadu vpravo : H.Nc / AN...ivS / cAP..vS BOcH / TvLII. lOci dE / cANv. BENEdixiT.. vENERATiONi PROPO / SVIT//. Zezadu vlevo : ANTONi TvA / SiDIT vOTA ET / vIRTvTIS HONO /RES ExTRvo / SiNcERO Qve / TiBi cORde mEO//. Římsa jednoduchá s oblounkem, velkým lysis a čtvrtkruhově zaspodu profilovanou krycí destičkou. Soklík sochy stejného půdorysu, boční hrany jemně okoseny s konvexně projmutou horní částí. Plastika mnicha v životní velikosti, v sutaně s cingulem, po levici na volutovém podstavci dítě stojící na knize. Soše chybí svatozář, pravice a hlava dítěte. Četné cementové vysprávky.(1994) ¨ Nápisy: * na levém předním boku těla - EX VOTO / IN HONOREM / ET PRO FES / TO CVLTV / DIVI ANTO / NII ELABORA / TA EXISTIT. / * na pravém předním boku těla - ELIZABETA / NATA COMI / TISSA ZARVBIA / NA AB HVSTI / RZAN NVPTA / HAVTOIANA / ISTVD OPVS / PIO ZELO FIERI / IVSSIT. / * na pravém zadním boku těla - ANTONI TVA VOTA ET VIRTVTIS HONORES EXTRVO SINCERO QUAE TIBI CORDE MEO. * na levém zadním boku těla - HANC / ANTONIVS / CAROLVS BOCH / TVNC LOCI DE / CANVS BENEDI / XI ET VENE / RATIONI PROPO / SVIT. /