kaple Kunštátská

Zděná orientovaná stavba na kruhovém půdorysu s portikem na západní straně. Zdivo kamenné (svor, rula, vysprávky cihelné), na stěnách hladké vápenné omítky. Interiér kruhový s vestavěnými pravoúhlými pilíři, nesoucími ploché pasy a nízkou plackovou klenbu. Ve východní části mělká nika (původní oltář?), Stěny i klenba omítány, pod vrstvami růžových, modrých a okrových nátěrů při obloucích pasů dvojitá hnědá linka. podlaha kamenná. Při východních pilířích zděné menzy, na severní rozlomený blok s nápisem REICHE GEBYRGEN/ E.V:I//, na jižní deska s nápisy na 3 stranách: a) ANNO.1671./--IS BILD GOT VND MARIA/ ---ELEN AVF GESETZ WORDEN//; b) MARIA: IHS: IHPS// s ligaturami; c) VON M: CASBAR OIO---/---INER.SIL.NISS PEA---//. Stavba zevně nečleněná, cihelná hlavní římsa s deskou a zaoblením. V severní a jižní části okna s půlkruhovým záklenkem a provizorním uzavřením z prken. Na západní straně prostý portikus s půlkruhovým nadpražím a sedlovou střechou z pískovcových desek, pod ním půlkruhem ukončený okosený pískovcový portál. Dveře dvoukřídlé rámové se žaluziovým bedněním a klasicizujícím štítkem. Střecha jednoduchá kuželová krytá šindelem, krov nepřístupný.