škola

Přízemní roubený - de facto ovšem pouze ve své pravé polovině - objekt vystavěný na obdélném půdoryse a krytý sedlovou střechou (s jedním drobným vikýřkem a jedním cihelným komínovým tělesem) s šindely. Dřevěné stěny domu - vodorovně ložené trámy se spárami vyplněnými mazanicí - jsou na pravé boční a části zadního podélného průčelí vysazeny na podezdívce vyzděné z lomového zdiva. Hlavní průčelí obrácené k potoku je rozdělené na dvě části, levou mírně předsazenou s drobným dřevěným přístavkem a pravou část o dvou okenních osách s krytou přízemní verandou vedoucí k vstupním dveřím. Veranda má asi 1,3 m vysokou čelní poprseň ze svisle vedle sebe kladených latí a přesahující střechu podpírají tři dřevěné pilířky. Pravá boční strana bývalé školy je dělená trojicí okenních os. Dvě okna verandy a tři pravého boku stavby a jedno okno v první levé ose zadního průčelí jsou vždy dvojitá, šestitabulková a mají plasticky profilovanou, z líce roubené stěny vystupující, šambránu. Nad přízemím se zvedá lomenicový štít o dvou úrovních: spodní zabírající větší plochu je tvořená ze svisle kladených prken s trojicí malých obdélných dvojitých čtyřtabulkových okének (střední je ve štítě výše položené než obě postranní) a ostře zakončenou vystouplou vrcholovou část s diagonálně kladenými prkénky vytvářejícími motiv stromečku. Zadní podélné průčelí je v levé části dvouosé, druhou osu přitom tvoří malé dvojdílné obdélné okénko. Pravou část vytváří drobné obdélné dřevěné a jeden zděný přístavky kůlen na které navazuje plocha vysokých dvoukřídlých vrat stodoly. Bok stodoly a zároveň druhá boční kratší strana celého objektu je tvořena prkennou stěnou nad níž se zvedá jednoduchý štít bedněný ze svislých prken.