zvonička

Roubená stavba obdélného půdorysu. Vstup prolomen v jedné z kratkých štítových stran, dveře jsou deskové, pravoúhlé. Boční fasáda, otočena do návsi, členěna jedním malým čtvercovým oknem. Ze tří stran je objekt bíle omítnut, pouze podélná strana otočená k sousednímu domu ponechána obnažena, s vyditelnými dřevěnými trámy. Zhruba v prostřed střechy prochází dřevěná rozsocha nesoucí sedlovou stříšku pod níž je zavěšen zvon. Rozsocha je zakotvena v interiéru v betonovém základě. Zajištěna je dvojicí lan, ukotvených před a za zvoničkou. Štíty jsou svisle bedněné. Střecha je sedlová. Interiér: podlaha hliněná, stěny omítnuté. Materiál: dřevo, omítka. Krytina: pálená taška, u stříšky nad zvonem užito plechu.