kostnice

Objekt kostnice se nachází v bezprostřední blízkosti presbytáře, severovýchodně od něj. Je vložen do ohradní zdi vymezující pozemek hřbitova kolem poutního kostela. Kostnice je vystavěna nad mírně obdélným půdorysem, s podélnou osou ve směru sever - jih. Hlavní a jediný vstup je umístěn na ose jižní stěny. Je obdélný s rovným ostěním. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé. Na ose protější severní stěny je prolomen obdélný okenní otvor vymezený zárubní z trámků. Okno je dřevěné dvoukřídlé, členěné do šesti tabulek. Jižní průčelní stěna je pojednána lisénovým rámcem. Ve zbývajících třech stěnách je tento lisénový rámec proveden pouze malováním do omítky. Nad profilovanou korunní římsou je vynesena mansardová střecha, krytá eternitovými šablonami. Na jejím hřebeni se nachází šestiboké oplechované tělo sanktusníku, zakončeného oplechovanou cibulovou stříškou s kovaným hrotem a plechovou hvězdou. V sanktusníku je zavěšen malý zvon. Podlaha a strop v kostnici jsou dřevěné, z prken. Výklenek vstupního otvoru je obdélný se segmentovým záklenkem, jeho ostění je šikmé. Rovněž protější výklenek okenního otvoru je obdélný se segmentovým záklenkem a šikmým ostěním.