socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtyřboké čtvercové základně vztyčen obdélný, konvexně prohnutý sokl. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou, jeho plocha je ze tří stran členěna rytými rámy. Socha světce je v mírně podživotní velikosti. Hlava se nachyluje k levému rameni. Před jeho tělem prochází diagonálně kříž s korpusem, levá ruka je pokrčena a drží kříž zespodu, prsty pravé ruky kříž lehce přidržují z vrchu. Pod šatem se rýsuje pokrčené levé koleno, noha mírně předstupuje. Jan Nepomucký je oděn ve svůj tradiční šat - kanonické roucho doplněné o biret na hlavě. Kolem hlavy prochází kovové okruží představující svatozář, doplněnou o pětici hvězd. Na čelní straně základny vyryt letopočet 1748. Materiál: kámen. Bez polychromie.