měšťanský dům

Jedná se o dvoupodlažní pozdně barokní stavbu s valbovou mansardovou střechou, umístěnou podélně s procházející komunikací, ze západní strany těsně přiléhající k zástavbě prostoru náměstí. Podsklepena je pouze malá část v sz. cípu objektu. Exteriér: Severní průčelí nepřístupné, neboť směřuje na cizí pozemek. Východní průčelí: v přízemí obsahuje dřevěné vstupní dveře novodobé konstrukce, vpravo vedle nich je malé okénko opatřené původní železnou kovanou mříží (viz. fotodokumentace). V patře se uplatňuje vystupující hmota dřevěné pavlače, kterou drží dřevěné vykonzolované stropní trámy a na nich ležící dřevěná prkenná podlaha. Zábradlí je též prkenné, celý prostor pavlače je chráněn střešním převisem. Otvor dveřní vedoucí na pavlač je umístěn v ose s otvorem dveřním v přízemí, vedle něho vpravo ještě otvor okenní s novodobou výplní. Dále vpravo se uplatňuje terasa též opatřená dřevěným zábradlím, na kterou je přístup zajištěn novodobými kamennými schody obloženými dřevem. Omítka na průčelí je měkká, povrch drsný stékavý. Jižní (hlavní průčelí): je čtyřosé, mezi osami 3 a 4 spatřujeme znatelnou spáru ve zdivu svědčící o postupném stavebním vývoji objektu. V přízemí ve 2. ose spatřujeme vstupní portál tesaný z pískovce, bohatá barokní profilace viz fotodokumentace. Tento portál je opatřen mnoha vrstvami nátěrů. V ose 3. v přízemí kdysi snad býval též vstup, dnes však již tvoří výplň této osy stejně jako výplně všech os dalších, okno šestitabulkové novodobé konstrukce. Vpravo těsně přiléhá k objektu nízká hmota přístavku s rovnou střechou, která je využita jako prostor již zmíněné terasy. Ve fasádě přístavku je umístěn jeden otvor dveřní a jeden okenní, vše skryto za dřevěnou vstupní branou. (popis V. Medek)