kaplička Panny Marie

V okrajové části obce při hlavní komunikaci naproti kostelíka umístěna kaple Panny Marie. Drobná sakrální stavba na půdorysu krátkého obdelníka s rovným závěrem je na osu v průčelí prolomena pravoúhlým vchodem segmentového zaklenutí. V celku hladká fasáda je členěna přízedními nárožními pilastry s deskovou hlavicí, nesoucí rovné průběžné kladí. V ploše průčelí je doplněna profilací přízedního soklu a mělkým plošným ostěním vstupního otvoru. Nad kladím vystupuje ořímsovaný trojúhelný štít s polem a letopočtem 1766 v terči tvaru kvadrilobu. Objekt je završen sedlovou střechou v závěru zvalbenou, na hřebeni osazenou kovovým latinským křížem. Narušená statika objektu s náklonem k pohledově pravé straně a do prostoru svahu je jištěna dvojicí kovových traverz kruhového profilu zapuštěných v partii kladí v závěru a ukotvených v zemi. Prostor kolem stavby je upraven podokapovým chodníkem v zadní části s odtokovým žlabem. Vnitřní prostor je sklenut valenou klenbou. rozměry : základna cca 1,8 . 1,8 m, výška cca 3 m materiál: cihlové zdivo, omítky, krytina - plech